Изследователските екипи на Мeta за изкуствен интелект създадоха нов модерен чатбот,

...
Изследователските екипи на Мeta за изкуствен интелект създадоха нов модерен чатбот,
Коментари Харесай

Meta тества нов чатбот

Изследователските екипи на Мeta за изкуствен интелект сътвориха нов съвременен чатбот, който разрешават на членовете на обществеността да приказват с него, с цел да имат противоположна връзка за нейните благоприятни условия.

Ботът се назовава BlenderBot 3 и за момента е наличен в мрежата на Съединени американски щати. BlenderBot 3 е в положение да взе участие в общ чат, само че също по този начин да дава отговор на въпросите, които може да зададете на цифров помощник, „ от диалози за здравословно предписания за храна до намиране на подобаващи за деца улеснения в града. “

Ботът е първообраз и е построен върху предходната работа на Meta за това, което е известно като огромни езикови модели или LLMS - мощен, само че непълен програмен продукт за генериране на текст, чийто GPT-3 на OpenAI е най-известният образец. Подобно на всички LLMs, BlenderBot в началото се образова на големи масиви от текст, които се опират на статистически модели, с цел да генерира език. Такива системи са се оказали извънредно гъвкави и са били употребявани за разнообразни цели -  от генериране на код за програмисти до подкрепяне на създателите да напишат своя идващ бестселър. Въпреки това, тези модели имат и съществени дефекти: те демонстрират пристрастия към своите данни за образование и постоянно измислят отговори на въпросите на потребителите.

Последният проблем е нещо, което Meta особено желае да тества с BlenderBot. Голяма характерност на чатбота е, че той може да търси в интернет, с цел да приказва по съответни тематики. Още по-важното е, че по-късно потребителите могат да кликнат върху неговите отговори, с цел да видят от кое място е получил информацията. BlenderBot 3, с други думи, може да цитира своите източници.

С стартирането на чатбота за необятната аудитория Meta желае да събере противоположна връзка за другите проблеми, пред които са изправени огромните езикови модели. Потребителите, които беседват с BlenderBot, ще могат да маркират всички подозрителни отговори от системата, а Meta споделя, че е работил усилено, с цел да „ минимизира потреблението на пошъл език, обиди и културно чувствителни мнения от ботовете “. Потребителите ще би трябвало да се включат, с цел да се събират техните данни и в случай че е по този начин, техните диалози и противоположна връзка ще бъдат съхранени и по-късно оповестени от Meta, с цел да бъдат употребявани от общата изследователска общественост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР